За съжаление в целия свят расте броят на болните с онкологични заболявания. Този огромен проблем е актуален както никога досега. Световната общественост, учени, изследователи, медици непрекъснато работят в тази посока. Разработват се различни методи за профилактика и лечение на онкологичните заболявания. На практика вече се прилагат както медицински методики, така и нетрадиционни методи за лечение на това най-коварно заболяване.

Към днешна дата противораковата диета на д-р Моерман се счита за една от най-популярните и действени системи за начин на хранене.

През далечната 1940 г. слабо известният тогава холандски учен Корнелиус Моерман дълго време се занимавал с изучаването на причините за възникването и развитието на злокачествените новообразувания. През целия си дълъг живот (96 години) той се борил за оцеляването на хора, страдащи от онкологични заболявания. Успял да спаси стотици раково болни. Изследвайки метода, който използвал д-р Моерман, станало ясно, че от 150 болни с онкологични патологии 115 били излекувани напълно.

Какво представлява диетата на холандския учен, четете в zdrave.to