Известната на всички запалени кулинари подправка кардамон може да направи кафето ви не само екзотично вкусно, но и да разреши завинаги проблемите ви с бъбреците, стомаха и лошия дъх! Заради своя особен и приятен вкус кардамонът заема достойно място в кухнята на всеки запален кулинар.
Но кардамонът не е само подправка. Той притежава и лечебните свойства на екзотична билка. Кардамонът се използва от китайските лечители още от древността. Д-р Ейми Дуонг не прави изключение. Тя препоръчва един древен метод, който ще ви помогне да облекчите проблемите с бъбреците. Какви чудеса върши приемането на подправката – билка в сутрешното каже?! Бъбреците ви ще започнат да функционират още по-добре, ще изхвърлят ненужните течности и по този начин ще направят едно пълно прочистване на тялото. Ето такива са ползите от кардамона.

И това е интересно - Тулси - свещената билка на Ориента - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Достатъчно е просто да го прибавяте към сутрешното си кафе. Д-р Ейми Дуонг е завършила Югозападния колеж по натуропатия в Темпе, Аризона. Днес в този университет тя преподава акупунктура. Д-р Ейми Дуонг е изучила подробно натуропатичните грижи за здравето. Днес д-р Ейми Дуонг е фокусирала интересите си върху кожните заболявания, включително екзема, акне и псориазис, както и тревожност, депресия и храносмилателни проблеми.

Защо трябва да слагате кардамон в кафето? 

Не е задължително употребата на кардамон да е препоръчана от лекар. Пробвайте и добавете тази чудна подправка към вашето кафе. Пийте известно време сутрин и след месец бъбреците ви ще функционират по друг начин. Ако добавите малко кардамон във вашето сутрешно кафе, може да предотвратите бъбречни инфекции и да се отървете от проблемите с храносмилането! А вкусът… Вкусът на кафето с кардамон не може да бъде забравен, и нищо чудно скоро да започнете да добавяте тази подправка и в други топли напитки. Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай. Древните китайки лечители смятали, че редовната и премерена употреба на кардамон може да лекува почти всички болести. Защо? Защото кардамонът е много добро средство за прочистване на организма.

Той е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур. Редовният прием на кардамон намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците. Кафе с кардамон подобрява храносмилането. Факт е, че кардамонът увеличава потока на жлъчката, което помага при храносмилането и облекчава спазмите. Освен това, поради неговото газогонно качество, той елиминира подуването на корема и образуването на газове. И още един, но съвсем не единствен бонус на кардамона: той се използва като антисептик. От древността до днес в най-бързо развиващата се страна Индия подправката се използва за лечение на възпалителните процеси в устната кухина. Само едно или две зрънца правят чудеса – лекуват възпаленията в устата и са в състояние да направят дъха ви свеж и изкусителен, пишат от zajenata.bg.