Малцина знаят, че най-хубавите домашни сладки се правят, ако в тях има свинска мас, а картофките, пържени в този продукт, направо нямат равни. За повечето хора обаче тази храна се смята за вредна.

90% от хората вярват, че кокосовото масло е полезно. Но то е по-лошо и от свинска мас!

Всъщност свинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Познати са две състояния на свинската мас - твърдо и течно. Първата форма е характерна за охладената свинска мас, а втората се получава, когато мазнината се загрее.

Охладената свинска мас се отличава с гъста консистенция, бял цвят, пухкавост и лек аромат. При нагряване тя става прозрачна, а уханието ѝ се изостря. Свинската мас има специфичен вкус, който допада на мнозина. Това е причината тя се употребява широко с готварски цели.

В същото време обаче има и много ползи.

Какви са те четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.