Попълнете търсена ключова дума или фраза

Истината за страшните и мистериозни Е-та в храните

https://blitz.bg/zdrave/zdravni-novini/istinata-za-strashnite-i-misteriozni-e-ta-v-khranite_news715714.html Blitz.bg

Децата и хората с алергии трябва да бъдат особено внимателни

София, България 20 Дек. 2019, 06:00 22957 прочита 19 коментара

В храната, която консумираме всеки ден, има много и всякакви неясни компоненти: емулгатори, консерванти, ароматизатори, подсладители, оцветители.


Всички тези хранителни добавки плашат купувача, който изпитва проблеми да чете малките букви: ами ако тази химия е вредна за здравето?

Да се опитаме да разберем каква е истината.

1. Натурален може да се нарече само суров продукт: например моркови от градината. Още по време на топлинната обработка в храната протичат химични реакции и се образуват нови химични вещества, които изобщо не са съществували в първоначалния продукт. Не трябва да се страхувате от самата химия: важно е хранителната добавка да не вреди на здравето.

Останалите факти за Е-тата в храните, четете в zdrave.to

19 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам