Има малък брой храни, които наистина заслужават да се наричат ​​суперхрани. Това са  екзотични храни, които рядко се срещат в дома на средния европеец, но които са пълни с толкова много естествено присъстващи, усвоими хранителни вещества, че засрамват повечето мултивитаминни добавки. 

Моринга Олифейра
Несъмнено, царят на суперхраните е Моринга олифейра, бързо развиващо се хималайско дърво, чиито листа се препълнени с толкова много благост, че изследователите са го нарекли „Дървото Чудо“ и „Дървото на Безсмъртието.“

Листата на моринга съдържат над 90 различни вида хранителни вещества в големи количества, включително седем пъти повече витамин С от портокалите, четири пъти повече витамин А от морковите, четири пъти повече калций от млякото и три пъти повече калий от бананите.

Листата са завършен източник на протеини, тъй като съдържат всички осем незаменими аминокиселини. Като се има предвид тази питателност, не е изненадващо, че изследвания свързват консумацията на Моринга с лечение на диабет, антивъзпалителни заболявания, рак и много други.

Лесно е да се купи онлайн Моринга на прах и е отличен естествен витамин и минерална добавка. Може също да искате да опитате масло Бен, сладко на вкус масло, произведено от шушулките на дървото, което е богато на антиоксиданти за борба със заболяванията.

Кои са другите две истински суперхрани четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to