Ако се храните здравословно, сигурно сте чували за суперхраните. Както при всичко, така и при тях съществуват тенденции. Предлагаме ви да видите кои ще са актуални през 2017.
Черен пипер

Кой може да предположи, че нещо, което вече имаме в кухнята, може да се смята за суперхрана? Черният пипер съдържа вещество, наречено пиперин, което увеличава абсорбцията от тялото на активните съставки от други подправки като куркума. Затова има логика, че обикновено се ядат заедно. Знае се също, че черният пипер помага за храносмилането.

Мака

Мака е корен, който расте в най-суровите и студени части на Андите в Перу. Той се смята за адаптоген, вещество, което осигурява подкрепа на надбъбречните жлези, които отделят хормони, които са различни в зависимост от нашите нива на стрес. Като цяло с консумацията на мака може да се отървете от стреса. Този корен също се използва за увеличаване на енергията, издържливостта и продуктивността. Тези, които го консумират, споделят, че усещат подобрение в настроението, което се дължи на способността му да балансира хормоните и да се освобождават ендорфини.

Каму Каму

Каму-каму вирее в дъждовните гори на Амазонка и съдържа повече витамин C, отколкото всяка друга храна в света. Всъщност има повече витамин C от портокалите. Тъй като витамин C e важен за растежа и възстановяването на тъканите във всички части на тялото ви, добавянето на прах каму каму в смутито ви ще засили зарастването на раните и ще помогне да имате свежа и красива кожа. Освен това каму каму е добър източник на антиоксиданти, фитохимикали и аминокиселини, както и бета-каротин и калий.

Моринга

Моринга е богат източник на антиоксиданти като витамин А и C, a също така на фибри. Засилва имунитета. Също така съдържа голямо количество фитохимикали. Никога не сте чували за тях? Това са вещества, които осигуряват ползи за здравето, които буквално правят суперхраните толкова "супер".



Източник: iwoman.bg