Опитвате ли да намалите талията си? Това може да бъде доста трудна задача, особено за по-възрастните. Тя е мястото, по което мазнините се трупат най-лесно и се свалят най-трудно. Един от начините е увеличаване на физическата активност в комбинация с балансирана диета.

Има много плодове, които се срещат този сезон, които ще ви помогнат в "борбата" с излишните мазнини и ще ви заредят с полезни вещества като фибри, витамини и минерали. Ето кои са те: 

Праскови - богати на диетични фибри. 100 грама от тях съдържат близо 1.6 грама фибри. Те улесняват придвижването на храната по храносмилателния тракт. Имат съществено значение за метаболизма и топенето на мазнини. В 100 грама праскови има само 39 калории, а нискокалоричните плодове се срещат в много диети. 

Това е най-опасната напитка на всички времена!

Ябълки - само една на ден може да намали значително мазнините около орема. Плодът е богат на  диетични фибри, флавоноиди и бета-каротин, които предотвратяват преяждане. Пекитинът в ябълките извлича вода от храносмилателния тракт и по този начин се образува гел, който спомага за по-лесното изхождане и помага при запек. 

Ананас - един от най-големите съюзници в отслабването. Той също съдържа фибри, освен това в него има ензимът бромеалин, който е известен със своите противовъзпалителни свойства. Той разгражда протеините. 

Ако вечеряте по-малко от два часа преди лягане, рискът да се разболеете от рак на гърдата и простата е по-голям!

Диня - над 90% от нея е вода. В плода няма никакви калории и затова той участва в много диети през лятото. 

Авокадо - пълно е с влакна, които намаляват апетита. Плодът зарежда тялото с мононенаситени мастни киселини, които се грижат за здравето на сърцето.