Ако обичате да готвите вкъщи, то тогава неминуемо държите храна в хладилника или фризера. Дали защото искате да запазите продуктите за идните дни, или гозбите са ви били в повече, но най-сигурният начин, за да не се развалят бързо, е да ги пъхнете на студено.

Трябва обаче да се знае, че макар и замразени, те не са вечни. За да сте сигурни, че храната е питателна и вкусна, както преди замразяването, трябва да спазвате няколко основни правила.

Храната трябва да бъде замразена в момента, когато тя е най-свежа. Имайте предвид, че някои храни не се замразяват добре, като яйца и картофи. Най-важното е да се внимава колко време прекарва хваната в хладилника, преди да загуби вкуса си или да стане неизползваема.

Как да замразим правилно храната и колко време може да изтрае във фризера, без да стане опасна четете в най-полезния сайт Zdrave.to.