Седем години преди убийството Дий Дий и Джипси Роуз Бланчард живеят в малко розово бунгало в Спрингфийлд, щата Мисури. Съседите им ги харесват. „Сладка“ е думата, която бих използвал“, каза наскоро приятел на Дий Дий. Веднъж, когато ги срещнеш, е трудно да ги забравиш.

Дий Дий е на 48 години, родена в Луизиана. Тя е едра, изглежда любезна и подчертава това, обличайки се в светли и весели цветове. Има къдрава кестенява коса, която обича да връзва с панделки. Хората, които я познават, я помнят като щедър на време човек, а когато е възможно – щедра и на пари. Тя създава приятества бързо и поражда бърза привързаност. Няма работа. Вместо това се грижи от сутрин до вечер за Джипси Роуз – нейната дъщеря тийнейджърка.
Джипси е мъничка, висока едва около метър и петдесет – поне това биха предположили всички. Тя е прикована към инвалидна количка, а кръглото й лице е обхванато изцяло от огромни очила. Тя е бледа и кльощава, зъбите й са трошливи и й причиняват болка. Храни се през тръбичка. Понякога Дий Дий й слага кислородна маска, пише сайтът cronicle.bg.

Ако попитате каква е диагнозата на дъщеря й, Дий Дий ще изскочи с дълъг списък – хромозомни дефекти, мускулна дистрофия, епилепсия, тежка астма, сънна апнея, проблеми с очите. Винаги е било така, казва Дий Дий – винаги, откакто Джипси беше бебе. Имала е нужда от неонатална грижа. Като дете е прекарала левкимия.

Всички тези болести…

Безкрайните здравни кризи са взели своята жертва. Джипси е приказлива, приятелски настроена, но гласът й е тъничък и писклив като на дете. Дий Дий напомня на хората, че дъщеря й има и мозъчно увреждане. Момичето трябва да се учи вкъщи, защото не би могла да се разбира с другите деца. Според Дий Дий дъщеря й е с акъла на 7-годишно дете. Тя обича принцеси и рокли. Носи перуки и шапки, с които покрива малката си глава. Изглежда любима й е русата коса на Пепеляшка и именно тази перука носи на повечето снимки с майка си. Винаги е с майка си.
„Ние сме като чифт обувки – никога не излизаме една без друга“, казва Джипси веднъж.

Къщата им е отдалечена, построена според специалните нужди на Джипси 0 има рампа пред предната врата, Джакузи за мускулите й. Понякога през лятото Дий Дий наглася проектор, с който прожектира филми на една от стените на къщата си за децата от квартала, чиито родители нямат пари да ги заведат на кино. Дий Дий все пак събира пари за билет, но всичко излиза в пъти по-евтино от местното кино. Парите отиват за лечението на Джипси.
Дий Дий се сближава с част от хората в града, често излизат на кафе, разказва им историята си. Избялага от дома си в Луизиана, защото именно баща й, дядото на Джипси, бил последната капка, преди да прелее чашата – горял детето с цигарите си. Затова Дий Дий избягала с детето. Съседката им Ейми понякога се чуди как след това биха могли да изглеждат толкова щастливи. Майката и дъщерята често предприемат пътувания за лечение до Канзас, правят благотворителни разходки до Дисни, срещат се с певицата Миранда Ламбърт.

Звучи красива история – семейство, което успява да съгради живота си въпреки всички препятствия. Един ден през юни 2015 година в профила на Дий Дий се появява статус:

“That bitch is dead”
„Тази кучка е мърва“

Какво се случило с майката и дъщерята, снимки и видео вижте в най-полезния сайт Zdrave.to.