Столичната клиника, която вече 12 години се ползва с доверието на десетки хиляди пациенти с увеличена простата, продължава да се развива като най-големия лазерен център за безкръвна хирургия в България. “Хил клиник” е известна с това, че в нейната операционна не се използва скалпел и няма кръв

Болницата е специализирана  в лечението и на доброкачествени, и злокачествени процеси на простатната жлеза. Клиниката залага на безкомпромисно качество на медицинските изследвания и услуги, затова разчита на своя обучен, висококвалифициран екип и на техника от последно поколение, в чието обновяване непрекъснато инвестира. 

При мъже с аденом на простатата уролозите от “Хил клиник” прилагат силата на лазерния лъч и силно загряват увеличената простатна тъкан. Това буквално я изпарява за минути и освобождава пикочния канал. При много големи жлези, над 100 г лазерът извършва така наречената енуклеация, при която нарастналата тъкан се отделя, разбива се на пяна и се извлича извън тялото отново без нито един разрез.

Какви още преимущества има лазерът пред другите процедури, четете в най-полезния сайт Zdrave.to