Китайски лекари от Централната болница в Ухан, заразени с COVID-19, са се сблъскали с неочаквани последици от заболяването. Двамата медицински работници са започнали да имат проблеми с хормоните и кожата по цялото им тяло силно почерняла, информира "Дейли Мейл".

Както съобщава изданието, лекарите Ю Фан и Ху Вайфенг се заразили с коронавирус по време на лечението на пациенти през януари тази година.

Заболяването на медицинските работници е протекло в тежка форма. Методът на екстракорпорална мембранна оксигенация (методът за насищане на кръвта с кислород) е спомогнал за справяне с болестта.Лекуващите лекари обърнали внимание на неочакваните последици от заболяването - кожата на Ю Фан и Ху Вайфенг станала неестествено черна.По-късно станало известно, че причината за промяната на цвета е хормонален дисбаланс, който е причинен от увреждане на черния дроб в резултат на разпространението на коронавирус по цялото тяло.Чувствам се много по-добре, но все още ми е трудно да се движа самостоятелно. Радвам се, че се възстановявам, но състоянието на кожата ми ме шокира, признава д-р Ю Фан.Един от медиците, лекуващи Ю Фан и Ху Вайфенг изразиха надежда, че цветът на кожата и на двамата лекари ще се нормализира след пълното възстановяване на черния дроб.

Превод и редакция: БЛИЦ