Китайска традиционна медицина е широк кръг от медицински практики, споделящи общи теоретични концепции, които са развити в Китай и са базирани на традиция, датираща повече от 2000 години, включително различни форми на лечение с билки, акупунктура, масаж Туина, Чигун и диетична терапия.

Основни концепции в традиционната китайска медицина са тези за хармонията между ин и ян, чи, петте елемента, огън, земя , метал и вода), меридиани, чакри и акупунктурни точки. След 50-те традиционната китайска медицина се съвместява със западния тип такава, правят се съпоставителни изследвания, и в повечето случаи китайските лекари по традиционна медицина завършват двоен курс, по класическа медицина и традиционно китайско лечение.

Масажирайте тази точка от лицето ви и това ще промени тялото ви завинаги

Китайската традиционна медицина исторически датира развитието си от поне 8000-4000 г. пр.н.е., откогато датират археологически находки на първите каменни игли за иглотерапия.

Професор Ли Гуйлин вярва в основните принципи на тази медицина.  Затова той е съставил набор от упражнения, насочени към възстановяване и поддържане на хармония между ин и ян. Упражненията са много лесни за изпълнение и са достъпни за почти всички.

Предлагаме ви да се запознаете с комплекса от утринни упражнения на Ли Гуйлин и да се уверите в невероятния ефект, който имат върху тялото.

Какво трябва да правите сутрин четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.