Кога са опасни полезните сьомга, овесени ядки, спанак, кълнове?
Kакви рискове крие прекаляването с продукти с етикет “здравословни”
Kакви рискове крие прекаляването с продукти с етикет “здравословни”. Един от най-важните принципи на здравословния начин на живот е разнообразното хранене.
Ако редовно консумирате плодове, зеленчуци, зърнени храни, месо, риба, няма вероятност да превишите нормата и да си навредите, дори и с не много полезните продукти.
Правилно хранене по възраст: Какво трябва да ядете на 20, 30 и 60 години
И ето че на сцената излизат „суперпродукти” и изглежда, че всичко ще е суперпросто. Избирате си няколко от тях, които лесно и бързо се приготвят във всяка ситуация. Това обаче, постепенно се превръща в навик, в рутина, което ограничава менюто.
И е опасно, не само защото намалява постъпването на полезни вещества от други източници. Опасно е, тъй като честата употреба на някои продукти може да навреди на здравето ви.
Кога са опасни полезните сьомга, овесени ядки, спанак, кълнове четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: