Корейски учени: Швейцарското сирене удължава живота
Бактерията Prоpionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти. Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората.
И това е интересно: Удивителните правила за дълголетие на д-р Хинохара
Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения - ацетат, пропионат и въглероден двуокис. Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета. Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и "подобряват биомаркерите на стареенето".
Последвайте ни
0 Коментара: