Франция съобщи днес за 15 нови смъртни случая на заразени с новия коронавирус, предадиха информационните агенции, като се позоват на френските здравни власти.


Общият брой на починалите във Франция вече е 48. Потвърдените случаи на заразяване с коронавируса са 2281.

Смъртните случаи във Великобритания вече са седем след кончината на пациент на над 70-годишна възраст, предаде Ройтерс, като се позова на британските здравни власти. Потвърдените случаи на зараза с коронавируса във Великобритания днес вече са 456, съобщи британското министерство на здравеопазването.

Броят на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса в Германия вече са 1567, съобщи днес Институтът "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.

Основните музеи в испанската столица Мадрид временно ще спрат да приемат посетители заради епидемията на коронавируса, предават световните агенции, като се позоват на изявление на испанското министерство на културата. Музеите "Прадо", "Кралица София" и "Тисен-Борнемиса" затварят врати за посетители от утре.

В Испания заразените са 2140, а починалите вече 48.

Правителството на Словения взе решение за пълно прекъсване на движението на влаковете между Любляна и Триест в рамките на усилията срещу разпространението на коронавируса.

Затварят се и всички автомобилни пътища между двете страни с изключение на шест трансгранични прехода, където властите са оборудвали специални пунктове за санитарен контрол. На територията на Словения ще могат да влизат връщащи се от

Апенините словенски граждани, а също и чужденци с постоянна и временна регистрация в Словения.

Останалите пътници ще трябва да представят свидетелство, документиращо, че са били подложени на тест за диагностициране на коронавируса в последните три дни, или да минат на медицински преглед.