Попълнете търсена ключова дума или фраза

Коя медицинска интервенция дава шанс за излекуване на левкемията - обяснява доц. д-р Илина Мичева

https://blitz.bg/zdrave/koya-meditsinska-interventsiya-dava-shans-za-izlekuvane-na-levkemiyata-obyasnyava-dots-d-r-ilina-micheva_news654862.html Blitz.bg София, България 02 Февр. 2019, 18:40 1918 прочита 0 коментара
Доц. д-р Илина Мичева, д.м., е началник на Отделение по трансплантация към Клиниката по хематология в болница “Св. Марина”- Варна. Завършва медицина във Варна през 1993 г.

През 1998 г. придобива специалност по вътрешни болести, а през 2006 г.  по клинична хематология. От 1999 до 2000 г. работи като сътрудник и аспирант в Клиниката по хематология на Медицинския университет в Патра, Гърция, където участва в различни проекти. През 2005 г. защитава дисертация на тема “Ролята на дендритните клетки в хемопоетичните нарушения при пациенти с миелодиспластичен синдром”. От 2006 г. работи в Клиниката по хематология на болницата във Варна като главен асистент. 

Основните научни интереси на доц. Мичева са в областта на миелодиспластичните синдроми, острата левкемия, стволовите клетки. Има публикации в няколко чужди и наши списания и редица участия в международни научни форуми в различни области на хематологията. 

Член е на Българското хематологично дружество, Европейската хематологична асосиация, Гръцката асоциация по флоуцитометрия. През октомври 2018 г. доц. Мичева е отличена с награда в раздел “Иновации” за създаването на отделението по трансплантация.

Коя медицинска интервенция дава шанс за излекуване на левкемията четете в интервюто с д-р Мичева на Zdrave.to 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам