Лекарите казали 16 пъти на родителите на 14-годишният Джейк Рафърти от Кент, Англия, че детето им е обречено, и усилията им са напразни. Но двойката не се предаде и победи рака, който се опита да им отнеме сина.

Лекарите от клиника в Кент "погребали" Джейк още през 2013 г., след като в гръбнака му били открити осем агресивни тумори, пише Daily Mail.

"Джейк прилича на мен. Въпреки възрастта си, той е истински боец и отива до края, макар лекарите 16 пъти да ни казваха, че той е обречен. Веднъж даже го отпратиха у дома, за да умре в кръга на семейството", разказва бащата на Джейк Адриан Рафърти.

Единствената операция, която можела не да спаси по някакъв начин, а да удължите живота на детето, била много скъпа. След 20 часа под наркоза върху операционната маса, Джейк останал парализиран и прикован в инвалидна количка, но жив. През следващите шест седмици той трябвало да понесе мъчително болезнена химиотерапия.

По време на изнурителното лечение Джейк започнал да страда от конвулсии и силно отслабнал. Но това не било  най-лошото нещо, а фактът, че туморите се удвоили.

В тази критична ситуация родителите на Джейк вземат решение да се откажат от традиционните методи на лечение.

Какво става по-нататък четете в Zdrave.to