Корените от маниока, позната и като касава и юка, са един от петте най-важни източници на въглехидрати за човечеството. Въпреки това в България те са екзотичен продукт, който се подминава в магазините, само защото е изключително непознат и почти никой не знае как да се справи него.

И това е интересно: 
Колко и какъв хляб да ядем

В магазина корените от маниока се продават обвити с восъкоподобно вещество, за да се предотврати изсъхването им. У дома обаче не е нужно восъкът да се отделя, защото преди да сготвим маниоката, трябва да я обелим. Това най-лесно става с голям остър нож, но може да се използва и белачка за зеленчуци.

Обелената маниока е бяла на цвят и много бързо се окислява и потъмнява.

Какво да правите, ако не я готвите веднага и за какво помага тя четете в най-полезния сайт Zdrave.to.