Марта Вачкова продължава да слабее ударно, след като цял живот води битка с килограмите. Звездата от „Каналето” и сериала „Откраднат живот” спазва т. нар. воинска диета. Съгласно нея, тя кара по 16 часа само на вода, а през останалите 8 хапва почти всичко.
Принципът е да се яде само вечер, каквото искаш, но все пак не до пръсване. През деня обаче е пълен глад – приемат се единствено вода, чай и кафе. За 2 месеца през лятото Марта е свалила около 15 кила, сега продължава да слабее, но малко по-бавно. Резултатът е смайващ.

„Често започвах нискокалорични диети, но свалях малко, бързо се предавах и всичко се връщаше двойно. Сега с воинската диета е много лесно, защото ме крепи мисълта, че след определен час ще мога да хапна порция паста примерно”, споделила Вачкова пред приятелки.

В последните месеци тя е в отлична кондиция. Станала е в пъти по-елегантна и ефирна, а усмивката не слиза от лицето й. Марта споделила пред колегите си от „Откраднат живот”, че новата диета е перфектна. Не се налага нито да гладуваш, нито да се подлагаш на тежки хирургически процедури. Всичко е свързано с начина на хранене, порциите се приемат в определен час.

Щерката на Григор Вачков засилвала ефекта, като сутрин на гладно правела кратка гимнастика за добро кръвообращение и горене на калории. 

Принципът е лесен за научаване, но нетрадиционен. Главното е, че трябва да консумирате храната веднъж дневно, при това вечерта, което противоречи на всички до сега известни правила. Периодът на глад при напредналите стига до 20-22 часа. Продължителността зависи главно от индивидуалната адаптация на организма. При някои хора става по-лесно, отколкото при други. В този период може да се приемат много течности – кофеинови напитки, вода, сокове от пресни плодове и т.н. В краен случай на глад, Марта хапва някой малък плод, но не банан.

Своя принос за вталяването на едрогабаритната Вачкова има и любимият й Владо Пенев. На 58-годишна възраст Вачкова най-накрая създаде семейно гнездо с любовта на живота си – бившия министър на културата и актьор, предават от Уикенд.