Спането играе важна роля за цялостното ни здраве - много здравословни проблеми наистина са причинени от липсата на сън и почивка. Средно човек спи 7-9 часа през нощта, което означава повече от 25 години, прекарани в сън, което ясно показва колко е важен той.

Според нови изследвания, обаче, не просто сънят е важен - позицията, в която спим, също е много важна.

И това е интересно - Тест: Какъв е сънят ви? - тестът може да направите на най-добрия здравословен сайт zdrave.to

Позицията на спане влияе на здравето ни по много начини - оказва влияние върху кръвното ни налягане и може да разреши проблеми като синусови инфекции и болки в гърба. Ето 9 позиции за сън, които могат да облекчат различни проблеми и болки:

Болка в шията
За да се облекчи болката в шията, трябва само да поставите навита кърпа под врата си.

Болка в гърба
Според учените, болката в гърба може да се облекчи чрез поставяне на навита кърпа под кръста и възглавница под коленете.

Болка в рамото
Женското здравно списание предлага да се избягва заспиването на болезнената страна и да спи със сгънати крака. За да се чувствате по-комфортно, можете да хванете възглавница пред гърдите си и да поставите друга между коленете.

ПМС болка
Ако страдате от болка и симптоми, свързани с ПМС, трябва да спите на гърба си с възглавница под коленете. Това ще предотврати болката в гръбначния стълб и ще ви помогне да получите малко облекчение.

Главоболие
Положението на съня може да облекчи или да влоши главоболието. Експерти смятат, че главоболието се дължи на извиване на врата по време на сън, така че, за да го предотвратите, трябва да спите, като заобиколите главата си с възглавници, както е показано на снимката.

Високо кръвно налягане
Според едно проучване, публикувано в WebMD, сънят по корем с лицето надолу може да намали значително кръвното Ви налягане. Ние обаче предлагаме първо да се консултирате с лекар, за да се информирате за общото състояние на артериалното ви налягане.

Синусови проблеми
В случай на инфекции на синусите, трябва да спите с леко издигната глава, за да предотвратите проникването на слуз в синусите и да причините допълнителни проблеми.

Храносмилателни проблеми
За да стимулирате храносмилането и да разрешите всякакви проблеми с храносмилането, трябва да спите на лявата си страна. Това подобрява храносмилателния процес и ще ви позволи да спите по-добре.

Киселини в стомаха
За облекчаване на киселини, трябва да спите отново на лявата страна. Както виждате, някои места за спане наистина могат да подобрят цялостното Ви здраве. Опитайте една от посочените пози за даден здравословни проблеми и ни кажете дали са работили. Бихме искали да чуем от Вас!