Ако водите заседнал начин на живот, можете да получите различни състояния на тревожно разстройство. Поне така смятат учени от Университета Дикин, в австралийския град Мелбърн.

От тревожно разстройство страдат над 27 млн. души по света. То води до учестено сърцебиене, тежест в мускулите и болки в главата.

Това са най-големите страхове на мъжете и жените

Учените анализирани 9 изследвания, посветени на връзката между ниската физическа активност и тревожното разстройство, предаде Zee News. В 5 от 9-те изследвания заседналият начин на живот е бил свързан с висок риск от тревожно разстройство. В 4 от 5-те изследвания рискът се увеличавал от общото количество време, прекарано седешком. В друго изследване 36% от учениците, които прекарвали над 2 часа дневно пред телевизора или компютъра, са изпадали в тревожни състояние много по-често в сравнение с онези, които са правили това по-малко от 2 часа дневно.

Алкохолът може да подобри репродуктивната функция на мъжете? Може би!

Специалистите предполагат, че причината за връзката са разстройства на съня или нарушения на метаболизма у хората със заседнал начин на живот. Според друга теория хората, които прекарват времето си пред телевизора или компютъра, престават да общуват с близки и приятели. Това повишава равнището на тревога.

Известно е, че заседналия начин на живот води до различни заболявания като диабет 2 тип, затлъстяване, сърдечни болести и остеопороза.