На диета сте, а не слабеете? Ето грешките, които допускате
Просто махнете тази съставка от храната ви и ще започнете да се топите моментално
Загубата на тегло, без вреда за тялото – това е нещо доста по-сложно, отколкото изглежда на пръв поглед.
И това е интересно - Проф. д-р Донка Байкова: Изварата топи мазнините - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to
Има хора, които тежат еднакво, но изглеждат по съвсем различен начин. Плюс това тези хора водят и подобен начин на живот. Обяснение на този феномен е необходимо да търсим не толкова в начина на живот, а в онова, с което се хранят
И така, каква е тайната на тънко тяло?
Последните изследвания на учените от Държавния университет на щата Джорджия доказаха, че една от основните причини за затлъстяването са изкуствените емулгатори в храната!
Тези вещества са нужни за свързване на несмесващи се компоненти. Преди за тази цел се е използвал яйчен жълтък. Съвременната хранително-вкусова промишленост използва негови синтетични аналози, като моно- и диглицериди на мастните киселини, глицерол естери, лецитин и други.
В малки количества, тези вещества са относително безвредни, но през последните години по магазините се появиха продукти с екстра дози емулгатори. Те биха могли да бъдат намерени в почти всички видове продукти: кисело мляко, сладолед, майонеза, сладкарски и хлебни изделия и дори плодови десерти.
Учените са анализирали консумацията на емулгатори от съвременния човек и провеждат опит върху мишки, като им дават храна с емулгатори, в доза съизмерима с тяхното тегло. Скоро опитните животни развили бактериален дисбаланс в червата и започнали да наддават на тегло, въпреки че не се хранили кой знае колко обилно. Заедно с това се появили и още куп здравословни проблеми.
При мишките, както и при хората, бил налице нарушен метаболизъм, заради което животните, въпреки че консумирали същото количество храна, както и преди, започнали да наддават на тегло. Освен това, те имали и проблем с червата. Протекцията на здравето и бърза загуба на тегло са възможни само в случай на безупречна работа на храносмилателните органи!
И така – стигаме пак до онази позната сентенция, която гласи, че ако искаме да сме здрави и слаби, е необходимо да четем етикетите на храните или да се храним с възможно най-естествени продукти, на които им е спестена каквато и да е термична, или друга обработка.
Бъдете особено внимателни за следните Е-та в храната: E322, E422, E432-436, Е471, E472, Е473, E476, E491
Последвайте ни
0 Коментара: