Със своите удивителни лечебни свойства и характерен жълт цвят куркумата съдържа в себе си веществото куркумин. Най-ефективно тя въздейства на сърдечносъдовата система на човека.

Благодарение на нея се подобрява състоянието на ендотелия (това е обвивка, покриваща вътрешната повърхност на кръвоносните съдове). Също така, куркумата се явява мощен антиоксидант и противовъзпалително средство. 

Натуралният пчелен мед сам по себе си е богат източник на флавоноиди, но най-важното е да бъде с органичен произход, без странични добавки и захари. Флавоноидите са антиоксиданти, които понижават риска от развитие на сърдечни заболявания.    

По принцип, възпалителните процеси в човешкия организъм се развиват заради патогенни агенти като например бактериите. Те предизвикват нашия имунитет и принуждават организма ни да предприеме защитни мерки. Една от тези защитни мерки е именно възпалението. То е естествен и необходим за оздравяването на човека процес.

Проблемите започват, когато възпалителните процеси придобият хроничен характер. При някои хора се развива хронично възпаление на ставите заради артрит, други получават отоци по краката заради задържане на течности. В този смисъл, молекулите на куркумина се способни да се внедрят в клетките на тялото и да изгладят негативните последствия от възпалителните процеси. Натуралният пчелен мед е един от най-добрите природни антибактериални средства. Именно медът е вторият ингредиент от желатиновите кубчета. Приемайки всяка сутрин такива купчета, ще защитите организма си от вируси, бактерии и инфекции. 

Kaк да си приготвите желатинови кубчета с мед и куркума четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to