Всяка една диета е неефективна. Когато силно ограничим калорийния прием тялото ни се стресира, метаболизмът се забавя и тялото се адаптира. В момента, в който обаче възстановим обичайния си начин на хранене, то се презапасява.

Това отбеляза в студиото на „България сутрин“ експертът по здравословно хранене Яна Данаилова.

И това е интересно - Яжте по 1 авокадо всеки ден! Един месец по-късно... - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Тя подчерта, че ако искаме да редуцираме теглото си трайно и здравословно трябва да променим изцяло хранителните си навици и да увеличим двигателната си активност.

Това е най-страшният враг на мазнините – отслабвайте, без да се притеснявате за здравето си - повече по темата четете на jenata.blitz.bg

Във връзка с това колко полезни са салатите, нутриционистът коментира, че много зависи какви продукти слагаме в тях, като не е изключено една салата да бъде истинска калорийна бомба.

„Много често в заведенията се предлагат зеленчуци, гарнирани с пилешко или риба. Протеин със зеленолистно е прекрасна комбинация. Не е добре обаче да комбинираме различни видове протеини като месо и сирене например“, обясни Яна.

Нутриционистът съветва още зеленчуците да не се съхраняват в найлонови пликове и сподели, че лично тя използва за целта стъклени буркани.