Известният американски онколог Марк Хаймън разкри какво би направил, ако му поставят диагноза рак. Ученият посочва, че основният проблем в момента е, че традиционната медицина мисли напълно погрешно. 


Медикът изтъква, че досега основното нещо, което се прави е  химиотерапия, облъчване с радиация и лекарства, но въпреки това причината за рака така и не се поддава на лечение.

Според него обаче има алтернатива и тя е т.нар. ”функционален медицински подход към рак.”

По думите му функционалната медицина позволява на специалисти и пациентите да работят заедно върху проблема, така че да се отстранят причините за заболяването в самия им корен. Това е нов модел на персонална диагностика и лечение на различни нови болести.

Наследствен рак - как може да разберете дали сте заплашени

В какво се състои това? На първо място  генетичен анализ, въз основа на който лекарите казват към кои хронични заболявания сте предразположени и какво да направите, за да ги избегнете.

Все повече лекари смятат, че ракът възниква основни заради дисбаланс в енергийната система на организма. Болестта се появява поетапно, така че има доста хора, които са болни, без дори да го знаят.

Кои 5 неща лекарят би направил, ако днес му отрият “рак”, четете в най-полезния сайт Zdrave.to.