Ново изследване по проблемите на стреса показа, че ако пишете за положителни емоции, това помага значително да го намалите, заедно с тревожността, пише Obekti.bg, позовавайки се на Science Alert.

Лекарства, които забавят стареенето съществуват


Предишно изследване вече установи, че ако пишете за отрицателни емоции, това може да ви помогне да подобрите психичното си здраве, а в допълнение и физическото. Стресът засяга и физическото състояние на човека, и затова според учените подобряването на последното помага да се намали психическото и емоционалното натоварване върху човека. Данните от изследването са показали, че ако пишете по двадесет минути на ден за положителни преживявания, в продължение на поне три последователни дни, това подобрява настроението и намалява броя на посещенията при лекаря.

На какво може да се дължи болката в корема след хранене?

Дори ако пишете по само две минути на ден за положителни преживявания това може да намали броя на здравословните оплаквания. Темите могат да бъдат неща от ежедневието като четене и впечатления от добра книга, рисуване или слушане на ново музикално парче, влюбване – в реален или дори измислен човек. Всичко това може да ви помогне да намалите стреса, тревожността и общите здравословни проблеми като главоболие, болки в гърба, кашлици и настинки.