Ако искате да поддържате нормални нива на холестерола, трябва да консумирате определени продукти. Повишеното ниво на холестерол може да доведе до куп неприятности като инфаркт, инсулт или някоя коварна болест на сърцето, пише в. "Дейли стар".

Решението е в малка, но ефективна промяна в дневното ви меню и начина на хранене, която според британски експерти ще намали опасността, свързана с излишъка на мазнини в тялото.

Ядки

Хората, които имат навика да залъгват глада с чипс или шоколад, е препоръчително да ги заменят с ядки, например кашу или бадеми. Те са богати на полиненаситени мазнини, допринасящи за поддържането на кръвоносните съдове в добро здраве.

Скорошно проучване на специалисти от университета "Лома Линда" в САЩ установи, че консумацията на 67 грама ядки дневно - около една шепа, е свързана с намаляване на "лошия" холестерол с 5,1 процента.

Пълнозърнест хляб и зърнени продукти

Друга промяна, която човек може да направи в храненето си, е да замени преработените продукти с пълнозърнести алтернативи. Богати на фибри храни, като например пълнозърнест хляб, помагат за понижаване на холестерола.

Кои са останалите три продукта, коитo могат да спасят живота ви, четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to