Темата за съхранение на замразени продукти може да се нарече актуална. Фризерите са в къщата на всеки от нас. Изумително е как около толкова рутинна процедура като замразяване на продукти все още има толкова много погрешни схващания. 
Време е да разсеем най-често срещаните митове.

Мит №1: Всички продукти могат да бъдат замразени

Технически, разбира се, можете да замразите всичко. Въпреки това, замразяването на много продукти са напълно противопоказни. Поставяйки ги във фризера, просто ги разваляйте. Освен това е важно да се размразява правилно. При размразяване много от продуктите губят своята форма, текстура и вкус. Поради тази причина е невъзможно да съхранявате във фризера кафе на зърна, сметанови сосове, меки зеленчуци, масло, яйца и консерви. 

Мит №2: Замразените храни могат да се съхраняват завинаги

Друго често срещано погрешно схващане е, че в замразена форма продуктите могат да се съхраняват в продължение на месеци и години. Разберете, че фризерът също има влага и въздух - най-лошите врагове на всеки продукт. Поради тази причина дори и сланината има ограничение за съхранение. 

Например, при температурен режим от 18 градуса, супи, яхнии и готово месо могат да се съхраняват в продължение на 60 до 80 дни, сурови месни продукти от 4 месеца до една година. Варено пиле или пуйка - до 4 месеца, сурово - до една година. Ако храната е оставена във фризера повече от определеното време, незабавно ги изпратете в кошчето.

За удължаване на срока на годност на продуктите ще помогнат на вакуумния пакет, но отново за разумен период от време.

Кои са останалите 4 мита, в които всеки човек вярва четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to