Възрастта не е причина за постоянно разочарование и тъжни мисли, а грижата за лицето след 50 години не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед.
Има голям брой рецепти и процедури за грижа за кожата, от които всяка жена ще може да избере най-подходящата за себе си.


Основни правила 
Ефективната грижа за кожата в зряла възраст се основава на правилното хранене, упражнения и предпазване от неблагоприятни фактори.

Всички знаем, че човешкото тяло е 70% вода. Ето защо, трябва да пиете достатъчно количество течности. Започнете сутринта с чаша вода с лимон и външният ви вид ще започне да се променя.

Запомнете: лошите навици водят до появата на сухота и пигментация. Дългият престой на слънце, а зимата - на вятър и студ, алкохолът и никотинът влияят отрицателно върху структурата на кожата. Не балансираната диета също отнема младостта на лицето.

Недохранването или преяждането ще окажат незабавно влияние върху външния ви вид. За да поддържате здравето и красотата на кожата, трябва да използвате специални витамини, съобразени с вашата възраст, например комплекс А и Е.

Но най-важното е правилният подход към храненето и почистването на кожата - точно с това започват грижите за кожата след 50 години.

Почистване и хранене
Главна роля в грижите за зрялата кожа играят процедурите за почистване и хранене. Почиствайте кожата след сън сутрин и преди лягане вечер.
Експертите препоръчват лицето да не се измива с обикновена вода, а с билкови отвари или с мицерална вода. Полезно е да тонизирате кожата, търкайки лицето си с козметични ледени кубчета.
След процедурата по измиване на лицето, трябва да нанесете крем, който е подходящ за зряла кожа. Сутрин се препоръчва да се използва овлажняващ или защитен крем, а вечер - с подхранващи съставки.
При избора на крем, не забравяйте да обърнете внимание на компонентите му. Добрите продукти против бръчки съдържат витамини А, В и Е, които са отговорни за възстановяването, овлажняването и подхранването на кожата. Освен готовите кремове, можете лесно да си приготвите и домашни анти-стареещи кремове, като вземете предвид вида на кожата ви и проблемите, които искате да разрешите.

Как да си направите подмладяващ домашен крем и други маски за лице четете в най-полезния сайт Zdrave.to.