В това интервю с д-р Стефан Бузалов, д.м., ще обсъдим характерното за т.нар. статични гинекологични заболявания и по-специално - пролапс на тазовите органи при жените. Ще акцентираме на лапароскопското лечение на това заболяване. 

Лекарите посочиха последиците за жените и мъжете от липсата на секс

Визитка

♦ Д-р Стефан Бузалов, д.м., е акушер-гинеколог в МБАЛ “Тракия” в Стара Загора. През годините специализира основно оперативна гинекология и онкология. Преминава 3 курса в Центъра по миниинвазивна и телехирургия в Световния медицински център “ИРКАТ” в Страсбург по хирургия на онкологията в гинекологията, нови тенденции в лечението на гениталния пролапс по лапароскопски път и новости в оперативната лапароскопия.

Има две специализации в Льовен, Белгия, по модерна хистероскопия и по лапароскопски шевове, както и специализация в Лондон по оперативна лапароскопия на шевове, а също и курс в Барселона по лапароскопска анатомия на тазово дъно. 

♦ Д-р Бузалов притежава най-високото трето ниво в лапароскопската хирургия в гинекологията. През 2018 г. защитава дисертация на тема “Лапароскопско оперативно лечение на гениталния пролапс” и получава званието “Доктор по медицина“. Към днешна дата в цялата страна има само два екипа, които извършват операции на пролапс на тазово дъно по лапароскопски път. И единият е екипът на д-р Стефан Бузалов и д-р Пламен Янев от МБАЛ “Тракия” - Стара Загора

Що е генитален пролапс и как се лекува четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.