Започна зимната серия празници. И искрено ни се иска да ги посрещнем в с прекрасно настроение и крепко здраве. Но за съжаление именно през есенно-зимния период е най-голямото отслабване на имунитета. 

През този период много хора усещат постоянна слабост и умора. Ако честото главоболие просто не ви дава покой и ви пречи да се радвате на живота, то причината може да е хиповитаминоза. Как да попълним витаминните си запаси?

Може разбира се, да си купим витаминен комплекс, който ще ни стигне да изкараме до пролетта и началото на лятото. Но може да се постъпи и по друг начин.

На масата ви винаги трябва да има кисело мляко, което помага да изглеждате да изглеждате млади и свежи дори след продължителна зима.

Обърнете внимание на соковете. Ябълковият е богат на захари, пектинови киселини и минерални вещества, особено железни соли. Той способства за понижаване на кръвното и придава на лицето свеж и здрав вид.

Кайсиевият сок съдържа много желязо, калий и каротин. Той не само подобрява зрението, но и укрепва венците и зъбите.

Избягвайте нектарите, избирайте максимално натуралните, а най-добре - фрешове. А идното лято се запасете добре със сокове домашно производство.

Не забравяйте да приемате настойки от различни растения и горски плодове. Най-полезни и достъпни са шипките и касиса. Залей 2 супени лъжици с 2 чаши вряла вода, оставете за 1 час и след това изпийте настойката на порции в течение на деня.

Още 10 спешни мерки при мъчително главоболие и честа слабост четете в Zdrave.to