Японската диета е много популярна и това е разбираемо: продуктите за нея са евтини, срокът е само 14 дни, а резултатът се запазва години наред.

 
Но не всеки може да изпълни строгите изисквания на тази диета, най-важното от които е желязна дисциплина.

Правила на японската диета:

1.Едно от главните условия на тази диета е пределната строгост. Не може да се заменя един продукт с друг. Необходимо е строго спазване на менюто за всеки ден.

2.Изключение може да бъде само кафето. То може да бъде заменено със зелен чай. От солта е наложително да се откажете, но ако пък съвсем не можете да изтърпите безсолните блюда, разрешено е да ги посолите символично.

3.За повечето хора е трудно да карат само на три хранения, без междинни похапвания през целия ден. Но ако пиете достатъчно количество вода като започнете още от сутринта с 1 чаша на гладно, то това ще ви помогне да спазвате режима по-лесно.

4.Японската диета е строга, следователно не трябва да я започвате още от утре. Трябва да подготвите психиката и организма си за хранителното изпитание. Няколко дни преди деня Х се откажете от сладкото, намалете размера на порциите, изключете похапванията (дори плодове).

Какви продукти влизат в диетата и менюто по дни четете в Zdrave.to