Читателите на в. „Доктор” вече познават световноизвестния американски диетолог, учен и публицист, д-р Майкъл Грегър. Той е автор на многобройни бестселъри по здравословно хранене и начин на живот.

Гостувал е в популярните шоу програми на Опра Уинфри и доктор Оз. В днешния брой на в. „Доктор” ви предлагаме поредните полезните съвети и отговори на най-често задаваните въпроси на д-р Майкъл Грегър по здравословно хранене и начин на живот.
 
 - Д-р Грегър, по принцип почти винаги говорим за здравословен начин на отслабване. Има обаче и хора с прекалено ниско тегло, които се интересуват могат ли да качат килограми по здравословен път?

 - В един от моите обучителни видеоматериали „Яжте повече, за да тежите по-малко” пояснявам, че ключът към дълготрайното отслабване е разбирането и спазването на „калорийната плътност” на продуктите. Този принцип е подходящ и за обратния процес, т.е. здравословно качване на килограми.

С други думи, налага се да се съсредоточите върху продукти с висока калорийна плътност. Например ядки, сушени плодове, тофу (соево сирене), авокадо, тестени изделия от пълнозърнесто брашно. Ето това е полезна и в същото време висококалорийна храна за качване на килограми.

Можете спокойно да включите тези продукти в своята закуска, обяд, вечеря или да похапвате на работното място. Освен това, забележете, в този случай се препоръчва да наблягате на приготвени, а не на сурови продукти, защото те по-трудно се усвояват от организма. 

Подробни обяснения кои хранителни продукти са най-здравословни и начините на хранене от д-р Майкъл Грегър четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to