Някои от популярните храни и напитки е по-добре да се избягват напълно, защото вредите от тях са повече, отколкото ползите. В това са убедени различни специалисти в хранителната индустрия, всеки от които посочва по един продукт заедно с причините да го изключим от списъка си за пазаруване, пише Obekti.bg, позовавайки се на Rodale. Дали обаче е толкова лесно?

Кълнове

Дъг Пауъл, професор по хранителна безопасност в Държавния университет на Канзас обяснява, че кълновете са били в основата на 40 процента от случаите на бързо разпространение на хранителни инфекции през последните 20 години и толкова пъти са били причина за спиране на храни, че "просто не си струва риска". Независимо дали соеви, бобени или пшенични, кълновете често се оказват заразени със саламонела, листерия или Е. coli. Податливи са на замърсяване, защото семената изискват влага и топлина, за да покълнат - условия, идеални за размножаване на бактерии.

Кои са другите храни четете в най-полезния сайт Zdrave.to.