Учените са доказали, че храненето с органични продукти намалява риска от някои видове рак.

Проведено е проучване от френски учени през периода от 2009 до 2016 г., в което са наблюдавани около 70 хиляди души. Субектите са били разделени на четири групи в зависимост от дела на биологичните продукти в храната им. Други фактори, влияещи върху риска от развитие на онкология, също са взети под внимание.

Оказало се, че най-често тези, които консумират биологични продукти, имат 25% по-малка вероятност да развият тумор. Тази диета обаче не повлиява на риска от рак на червата или на простатата.

Според авторите на изследването този резултат може да се дължи на факта, че по-малко остатъци от пестициди и наркотици, използвани в селското стопанство, навлизат в тялото на хора, които консумират много биологични продукти.

Кои конкретни храни предотвратяват рак четете в най-полезния сайт Zdrave.to.