Почивката на морето усещаме с всички сетива. Въпреки това, освен добрата почивка и развлекателния живот, има и няколко важни ползи за здравето от 10-дневна ваканция на морето . 

Морето съдържа всички важни елементи: натрий, магнезий, калций, калий. Морската вода дълбоко прониква в кожата и по този начин Ви помага по много начини.

Ето няколко причини за това защо е добре да летувате морето:

Забравете астма и алергия 
Морската сол има свойства на антисептик и антихистамин, поради което има успокояващ ефект при кожни алергични реакции. Световната педиатрична болница вече дълги години успешно използва морска сол, за лечение и облекчаване на алергии. Чистият морски въздух, облекчава дишането и действа благоприятно на тези личности, които страдат от астма.

Ниско кръвно налягане 
Повече медицински изследвания са показали, че UV-лъчите увеличават освобождаването на съединението азотен оксид от кожата, което стимулира освобождаването на кръвоносните съдове води до понижаване на кръвното налягане.

Със слънчевите бани предоставяте на тялото си витамин D 
Слънчевите бани не само ви носят хубав тен, но и ви снабдяват с витамин D, който е толкова необходим на организма. За да получите витамин D не трябва да бъдете изложени на слънце, когато е най-горещо. Именно, можете да се възползвате от него рано сутрин или вечер. Обърнете внимание на това, че кремовете за слънце възпрепятстват способността на кожата да създава витамин D.

Почивката край морето намалява стреса 
Почивката на морето Ви дава възможност да забравите за ежедневните проблеми и да се отпуснете напълно. Магнезият, който съдържа морската вода, доказано е, че действа в борбата срещу стреса.

По-добър сън 
Само заради това, че не прекарвате много време пред компютъра или телевизора ще почувствате положителна промяна в своя сън. Важна роля играят и промяната на климата и психическата почивка.

По-лесно дишане 
Една от основните причини, поради които почивката на морето е от голямо значение за здравето е, че морския въздух е пълен с йони, които стимулират усвояването на кислорода, облекчават симптомите на астмата и регулират нивото на хормоните.

Морето е идеално за спортни дейности 
Плуване, гмуркане, сърф, водна аеробика, плажен волейбол...все идеални спортни дейности, които са добри за оформяне на тялото, но и за забравяне на ежедневните проблеми.

Морската вода стимулира почистването на организма 
Къпането в морската вода стимулира функциите на органите, като премахва вредните вещества от организма, от бъбреците, черния дроб и кожата. Натрупаните вредни вещества започват да се вдигат към повърхността, а солта улеснява процеса на отделяне.