Здравният департамент на щата Калифорния в САЩ оповестява свои данни за това колко опасно е влиянието на смартфоните върху тялото ни. Дори да не говорим по телефона си, а само да го носим в джоба, пораженията върху здравето в дългосрочен план са факт. 

За съжаление, напредъкът в технологиите за производителността на телефоните в никакъв случай не допринася за намаляване на тези негативни ефекти.

И това е интересно: Христо Христов: Приложение на телефона спасява животи - Четете още на най-полезния здравен сайт Zdrave.to

Смартфоните излъчват постоянни дози радиация, докато изпращат сигнал или получават такъв от най-близките клетки на мобилните оператори. Докато са близко до коя да е част на тялото ни, дори да не ги ползваме в момента, телефоните променят радиационния фон около нас и оказват влияние на здравословното ни състояние.

Любопитно четиво: US-учени: Продължителното говорене по телефона води до рядка форма на рак на сърцето
 
Американските учени апелират към предприемане на трайни превантивни мерки. Те установяват, че ако не държим смартфона си в джоба на панталона, а в чанта или джоб на палто, влиянието му намалява, макар и да не изчезва.