Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не съзират поредния умисъл. Щабът никога не е бил разформирован. Това заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. 

"Щабът е доста голям. Част от Щаба всяка сутрин се явява в лицето на неговия председател, информира и се задават въпроси. Преди това Щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус и тогава те слизат и обявяват това, което трябва", каза той. 

"От две седмици Щабът ме умолява да спра гаврата всяка сутрин с тях. Много хора идват тук да се заяждат с тях", каза той и добави: "Умолявам ви, това да го прекратите и да работя по друг начин", такъв смс ми прати Мутафчийски.

Вчера докато беше брифингът с Арнаудова ние с Мутафчийски бяхме горе и работихме до 10:30 след това. Днес правим правителствено съвещание с Щаба. С него по няколко часа си опонираме как и по какъв начин да пуснем парковете и планината", каза Борисов. 

"Всеки ден - вечер в 00:00 ми дава колко са заразените и починалите. После сутрин в 7:00 пак това ми се казва. Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои тулупи спят до обяд и ми задават въпроси после", гневно заяви премиерът.

"Един от най-добрите ми приятели написа заглавие "Убиха генерала"? Какво е това? Щабът работи на пълни обороти. Горанов всеки ден натиска да отпускаме - дали фитнеса, дали спорта на открито", каза лидерът на ГЕРБ.

Според него няма никаква светлина в тунела. 

БЛИЦ припомня, че Борисов коментира и трагедията, при която стана ясно, че втори български медик е загубил битката с коронавируса.

Междувременно стана ясно, че болните от COVID-19 у нас са 1611.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!