Най-важното е децата да се върнат в училище в относително спокойна, безопасна и нискорискова среда. Такава среда трябва да им бъде осигурена. За мен лично правилното решение беше бюджетът за тестове на МОН да бъде разпределен между училищата.


За мен в момента е избрана фирма, която няма необходимия капацитет да осигурява нужните тестове. Ако всяко едно училище се свързваше само с фирма, със сигурност щеше да си набиви по-бързо тестове. Вече две години живеем с този вирус и трябва да се успокоим.

Трябва да бъдем внимателни и да спазваме мерките, но животът трябва да продължи. 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият здравен министър д-р Таня Андреева. 

"Проблемът на здравеопазването в България е, че българите имат най-ниска продължителност на живот и умират най-много от сърдечно-съдови и ракови заболявания. Проблем е, че има огромни разлики в различните области в здравеопазването.

Ако промяната премахне тези проблеми, това ще е добре. Аз не виждам как ще помогне на здравеопазването, ако се премахнат думичките "търговско дружетсво".

Аз съм убедена, че както и да кръстим лечебните заведения, ще продължим да имаме проблеми, защото България продължава да е на опашката в ЕС по средства за лечение на пациент", коментира тя преговорите за формиране на редовен кабинет между ПП, БСП, ИТН и ДБ в сектор "здравеопазване".