Д-р Захаринка Вълканова е общопрактикуващ лекар в пловдивското село Крумово. Хората от селото шеговито я наричат "Д-р Куин лечителката". Тя е личен лекар на 2790 души и лекува още 300 без здравни осигуровки.

"Смятам, че съм един обикновен личен лекар, който си върши работата", казва тя пред БНТ.

От началото на епидемията е на първа линия в борбата срещу коронавируса. Тя споделя, че в началото е имало ентусиазъм към ваксините, но сега преобладава скептицизма.

"За целия септември сме ваксинирали 30 човека, а преди по 30-40 на ден."

Понякога събира и раздава дрехи за бедни.

"Познавам си пациентите. Знам, кой има нужда от дрешки за детето си, кой за новородено, кой за детето си тийнейджър. Познавам кой може да ми го осигури и така се случват нещата."

"Тя е чудесен човек, помага на всеки. Аз работя с много хора. Мисля, че е редно всеки да се ваксинира", разказват от селото за нея.

Други от селото пък са на обратното мнение:

"В фейсбук чета много статии, че ваксината може да убие човек. Все пак имам деца, за които трябва да се грижа. Страх ме е от тях. Вижте колко смъртни случаи има от ваксините", казват пък други жители.

"Има всякакви смехории за ваксините. Пълна глупост са. Опитваме са убедим хората да се ваксинират и да вярват на науката. Вярвам, че като общество ще се справим.", завърши д-р Вълканова.