Доктор Борис Таблов живее и работи от години като анестезиолог в Германия. Той участва активно в дискусията около ковид кризата. Ето какво написа лекарят във Фейсбук:
 

"Предложение до министъра на здравеопазването в Република България!
Уважаеми г-н Стойчо Кацаров,
Предвид личното Ви отношение по темата с глобалната пандемия и нежеланието Ви да предотвратите с активни действия задаващата се криза, предлагам:

- да поемете управлението на избрана от вас болница, в която да създадете организация за посрещане на следващата вълна тежко болни, с предимство за неваксинирани.
- да поканите в ръководеното от вас здравно заведение - доц. Мангъров, проф. Чорбанов, проф. Чакъров, д-р Тодоров, д-р Първанова, които да поемат лечението на интензивно болните.
- да поканите телевизия 7/8 да отразява 24/7 случващото се в болницата, за да може най-накрая да се убедим и ние най-заблудените, че пандемията е измислица с цел налагане на нов световен ред.
 

- да поканите д-р Алексов да прави аутопсия на починалите за да докажем на цял свят, че от този вирус не се умира.
- финансирането да бъде единствено и само за сметка на наличната клинична пътека за лечение на болни с COVID-19 за да докажете колко алчни и корумпирани са всички български медици, които повече от година пълниха болниците единствено с цел личната си материална облага.

Уважами г-н Министър,
Вярвам че ще жертвате от ценното си време в името на кауза много по-голяма от всички нас - да докажете с вашите съмишленици, че живеем във времето на най-мрачната манипулация в историята на човечеството.
С уважение,
д-р Борис Таблов".