Бившият директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов, който лежа няколко дни в болницата заради хипертонична криза, изригна гневно срещу служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"Смешник!", написа Балтов в профила си във "Фейсбук" по адрес на колегата си. 
 


Поводът за реакцията му са заслугите, които Кацаров си приписва и награждава с грамоти медицински лица из страната. 

По-рано днес стана ясно, че министърът на здравеопазването зарадва служителите на РЗИ Габрово и община Габрово за проявената от тях ангажираност с реализацията на имунизационната кампания срещу К-19, съобщи ресорното ведомство.

Медиците в "Пирогов" обаче отново са "забравени" от Кацаров. Припомняме, че преди дни Балтов подкани здравния министър да ги награди, което обаче за момента не се случва.

"В "Пирогов" са направени над 60 000 дози ваксини! Правят ги 20 лекари, част от тях млади специализанти! Нещо значки за тези герои!", написа във "Фейсбук" проф. Балтов на 16 юли.

Както е известно, дълго време Кацаров беше върл противник на ваксинирането срещу К-19, но ето, че нещата се промениха...

БЛИЦ публикува и написаното във "Фейсбук" и от д-р Стефан Митев, Българско Рационално Общество:

"Голям смях.

Служебният министър Кацаров не бил спокоен за последиците от следващата COVID вълна заради „лошото състояние на здравната система“.

А когато в началото на пандемията разпространяваше конспиративната теория, че се умира не от коронавируса, а с него, беше ли притеснен? Тогава явно не е бил, а сега е. Къде е разликата? Във властта.

Властта води до рязка промяна в приоритетите и опасенията. Политиците са готови на всичко, за да задържат кокала. Но ние помним.

Помнете кой ви е лъгал, защото като влезе във властта се променя.  

 

Голям смях. Служебният министър Кацаров не бил спокоен за последиците от следващата COVID вълна заради "лошото...

Публикувахте от Stefan Mitev в Неделя, 25 юли 2021 г.