Наскоро британски учени оповестиха проучване, което показва, че след успешно лечение хора с простатен карцином е много вероятно да живеят по-дълго от своите връстници. Необходимо условие е, разбира се, ракът на простатата да бъде лекуван навреме и с адекватна терапия.

Неслучайно в столичната “Хил клиник” периодично организират безплатни консултации с мъже с новооткрит простатен карцином. Така пациентите могат да получат второ експертно мнение как точно да се лекуват, така че да се отърват категорично от заболяването и да продължат спокойно живота си. Първата проява на този вид онкологичен проблем е повишените нива на PSA туморния маркер
.
Урологът д-р Георги Георгиев от “Хил клиник” предупреждава, че “не всяко увеличение на стойностите на PSA означава, че има рак, но всяко отклонение от нормата веднага трябва да се консултира със специалист”. В неговата практика е открил рак на стотици мъже при рутинен профилактичен преглед, защото този вид рак първоначално не причинява никакви симптоми. Именно затова го наричат “коварен” - болните не усещат никакъв дискомфорт, а туморът бавно расте в тялото им.

За предимствата на безкръвното лазерно лечение, четете в най-полезния сайт Zdrave.to