Анкета, проведена сред членовете на Българския лекарски съюз, показва, че медици от цялата страна застават на страната на "Пирогов". Сред въпросите са дали трябва лекарското съсловие да излезе и на протести в защита на най-голямата спешна болница у нас.

„Как се отнасяте към събитията от последните дни в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, пита анкетата, а масово избраните отговори са, че подкрепят действията на медиците и не подкрепят извършеното от Министерство на здравеопазването и НЗОК. 
 


 

 Припомняме, че скандалът между "Пирогов" и Здравното министерство се разрази след като д-р Стойчо Кацаров уволни шефа на "Пирогов" проф. Асен Балтов с твърдението, че по време на пандемията е имало над 400 пациенти-фантоми в болницата.

Кацаров заяви, че той е сред тях, като посочи, че му е поставена диагноза "Цироза", каквато той няма. В същото време лекуващият лекар доц. Петър Атанасов опроверга думите на министъра и обясни,ч е това е била работна диагноза, а финалната е съвсем друга.

На фона на скандала лекарите от "Пирогов" пореден ден излизат на протест като искат оставката на шефа на НЗОК Петко Салчев и на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!