Въвеждането на сертификати е грешка. Безумие е от днес за утре да се вземат мерки. Аз съм се ваксинирал, но нещата не трябва да стават по този начин. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия и "Здравей, България" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Правителството се занимаваше с какви ли не политически простотии и изпълняваше политически поръчки. Този кабинет имаше две задачи - да подсигури честни избори - не го направиха, и да пазят здравето на хората - и това не направиха", заяви патриотът. 

"Та, министърът беше против ваксините, преди да заеме въпросния пост. Не можеш да накараш хората насила да направят нещо, ако те не са готови за това", каза той.

"Ходя си свободно по улиците и хората ме спират и ме питат наистина ли ги чипират с ваксините. За тия глупости никой за 6 месеца не излезе да ги опровергае", подчерта политикът.

По думите му в много други държави никой не е задължавал хората, но е имало разяснителна кампания. 

"На обществото се обясняваше, че това е добре да се направи и е полезно за здравето на хората", каза патриотът.

"Начело на държавата стоят двама генерали, а май не помнят какво пише начело на казармата: "Думата учи, примера води". Здравният министър трябва да бъде уволнен", категоричен е Каракачанов.

Патриотът подчерта, че от ВМРО гледат на всички избори, като на състезание, в което може да възтържествува справедливостта.