Защо правителството назначено от Румен Радев спешно реши да въведе зелен сертификат , и то от днес за утре, за да се хареса на Брюксел. Кое доведе до това д-р Стойчо Кацаров да определя удостоверението като антидемократична мярка, и да смени позицията си. Защо се очерта мнозинство от недоволни, които иска оставката на здравния министър за неадекватните мерки.

В интервю пред БЛИЦ TV Александър Сиди от ВМРО е убеден, че обществото трябваше да бъде подготвено за намеренията на д-р Стойчо Кацаров, а не да се бездейства до изборите. "Цяло лято мълчим и нищо не правим, а раздаваме смарт часовници”- затова припомня кандидатът за депутат каква кампанията спретнаха от ведомството.

Сиди заговори за морал и запита имат ли такъв Кирил Петков и Асен Василев, които със своите постъпки газят законите.

"Лицето на почтеността е излъгало нагло  като е погазило Конституцията, за да се докопа до властта ” – с тези думи Сиди напомня за документа с невярно съдържание подписан от Кирил Петков относно двойното му гражданство.

Представителят на ВМРО припомня и как бе назначен Румен Спецов, и по какви заслуги от Асен Василев: " Да назначиш свой близък човек за шеф на НАП с ясното съзнание, че той е продал фирмата си на малоимотен, чиято регистрация е на ливада с 1 200 млн. лева задължения към хазната".

Относно регистрацията на Демократична България в Стара Загора, където с електронен подпис ЦИК отказа да приеме документите, позовавайки се на закона. От коалицията влязоха в обяснителен режим и обвинения  към РИК – Стара Загора. Но въпреки всичко  Демократична България има листа в 27 - МИР. Сиди го обяснява с политически игри. 

"Видяхме, че Борисов както те обясняват не е най- големият враг на тутраканската селищна система, той им помогна да си регистрират листата”. По думите му Борисов е силен във ВАС, а кандидатът за президент на Демократична България Лозан Панов във ВКС. Цената затова е мълчание по важните теми: зелен сертификат, канадското  гражданство на Кирил Петков ,  защото могат да управляват заедно ".
 
Александър Сиди се възмущава как Мария Касимова – Моасе, която в интервюта разказва, че не живее в България, защото това е: "една колака, а хората са мизерници и не правят нищо добро за страната и света”.  От ВМРО смятат, че така е погазена Конституцията и там е записано периода на уседналост за кандидатиране на държавни постове.

Сходна е ситуацията с Кирил Петков, докато не е получил отказ от канадските власти, че е техен гражданин, той става министър. Сиди напомня, че по член 313 от НК за подписване на документ с невярно съдържание е предвидено  до 3 години затвор и глоба от 300 лева. И предположи, че паричната глоба ще реши нещата, защото Кирил Петков е тръгнал към властта.

Другият с диплома от Харвард също си приписва заслуги без да са негово дело. Сиди припомни за  актуализация на Бюджета, която беше предложена от Асен Василев и финансовото министерство, но предложението беше редактирано с гласуване в парламента.
 
Във входа на данъчната кампания за 2021 година Александър Сиди е убеден, че всеки изряден платец към хазната, ще получи облекчения. По настояване на ВМРО в 44 –тия парламент определи всеки български гражданин, който има дете и работи да получи 450 лева данъчно облекчение, сумата за две деца става 950 лв., а при три в семейството тя е 1350 лв. По неговото мнение това е прието в помощ на семействата и бизнеса.

Относно ставащото в енергетиката, кандидатът за депутат от ВМРО заяви: "има реална опасност в началото на 2030 година да нямаме АЕЦ и ТЕЦ, и да купуваме скъпия зелен ток”. По негово мнение  затварянето на топло централите, които са на въглища, ще тежи на политиците, чиито подписи са върху  Плана за възстановяване и устойчивост. Сиди не приема критика, че те като коалиционен партньор  са определяли нещата в сектор енергетика. Той напомни, че министърът е бил от квотата на ГЕРБ, а документът на кабинетът "Борисов – 3" е бил редактиран от този на Стефан Янев.

"Служебното правителство имаше 6 месеца да напише нов План за възстановяване и устойчивост, не го направиха, договориха се с ЕК за затваряне на тецовете в кратки срокове ”.

Той допълва, че със затварянето на ТЕЦ  -Марица- Изток приключва възможността в България да се произвежда евтин ток. През годините от ВМРО са били инициатори на референдуми за спиране на блоковете на "АЕЦ Козлодуй”, и са настоявали за строежа на "АЕЦ Белене”.

Сиди заговори и за проверките от служебния министър Георги Панайотов, при които не бяха констатирани престъпления в министерството на отбраната, когато Красимир Каракачанов беше там. Политикът ги обясни  като проводник на фалшиви новини, които злепоставят лидера и партията.

Александър Сиди е на мнение, че в  тази предизборна обстановка Румен Радев няма да поиска оставката на д-р Стойчо Кацаров, защото проблемът вече е създаден. Но твърди, че Кацаров трябва да бъде отстранен за несправяне с кризата.