За пореден случай на лекарско бездушие разказва майка на дете от София. Тя описва цялата история във Фейсбук и признава, че винаги е уважавала лекарската професия, но случилото се я потресло дълбоко.
Ето какво разказва майката на 11-годишно момче:

$Аз съм човек , който се респектира единствено от лекарската професия.Днес да ви разкажа за чудото , с което се сблъскахме със синчето ми.От два дни е с хрема ,но започнада диша тежко и днес - хоп търсим личната лекарка.За зала участ - току-що с тръгнала.Гледаме пред съседния кабинет хора няма.Показва се лекарката - д-р Талева , Лозенец , поликлиниката на "Кръста".Моля се аз най-смирено и уважително само да му преслуша гърдичките , че пролетта бяхме се разболяли от пневмония и ме е страх да не удари пак.Не мога - казва , чии пациенти сте? На колегата Ви, казвам , д-р Найденова , но я изпуснахме за малко.Не, няма да ви прегледам , недопустимо е.

Гледам тъпо и пак се моля -но нали нямате пациенти в момента , ще Ви отнеме минути и защо да е недопустимо - става въпрос за болно дете.-Няма да ви прегледам-отговаря.И тогава аз - безмълвна , но моето момче - на 11 г. й казва "Нали затова сте тук и нали сте лекар?!" -Е , сега изобщо няма да ви прегледам - отговаря д-р Талева ,завърта си гърба и се прибира в кабинета си.Какво да кажа, благодарна съм на много лекари пррез годините, но такова чудо не бях виждала - да обърнеш гръб на болно дете - ей-така - безапелационно.И се питам - ако беше бръкнала в джоба си да си плати следването - около 100000 евро/колкото си плащат колегите й навън/ дали така щеше да се държи? Хем учали на гърба на българския данъкоплратец , хем практикува в негово помещение /общнско/ на смешен наем , хем Хипократова клетва за нея не важи.И не е жена и не е майка и какво е тогава тази жена с титлата доктор?!"