В МБАЛ „Бургасмед“ започна да функционира и Отделение по урология, което се намира на етаж 5 в новооткритото крило на медицинския комплекс.

В новата структура работи екип от висококвалифицирани специалисти, които извършват пълна диагностика и комплексно лечение, прилагайки индивидуален подход при всички заболявания на пикочо-половата система - бъбречнокаменна болест, доброкачествена хиперплазия на простата, простатен карцином, заболявания на бъбреци и уретери, пикочен мехур, уретра, тестиси, пенис и туморни заболявания.

В отделението се извършват конвенционални и миниинвазивни безкръвни операции при заболявания на простатната жлеза, на пикочния мехур, уретрата, уретери, бъбреци, тестиси

Структурата разполага с високотехнологична апаратура за извършване на минималноинвазивна хирургия, лазерна литотрипсия на конкременти в бъбрек, уретер, пикочен мехур и лазерна операция на простатната жлеза.

„Стремим се да прилагаме миниинвазивни методи при лечение на урологичните заболявания, разбира се, когато е възможно - без хирургични разрези, използвайки нормален физиологичен отвор – уретра, можем до достигнем до пикочен мехур, простатна жлеза, уретер,  кухинната система на бъбрека. Прилагаме трансуретрална хирургия за лечение на конкременти, доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза, тумори, стриктури на уретра и уретери“, коментира д-р Мария Часовникарова, началник на Отделението по урология.

Всички специалисти от отделението ще извършват също амбулаторни прегледи, по НЗОК и платени, в ДКЦ „Бургасмед“.

Телефони за контакт: 0892 222 800 и 056/ 999 980.