Цветан Господинов, известен като Батмана, е син на един от починалите пациенти пред пловдивската болница УМБАЛ „Свети Георги”, съобщава "Трафик".

Преди ден бе разпространено видео на двама чакащи пациенти на стълбите на болницата. По-късно и двамата заснети издъхват, а близките им са категорични, че двамата са стояли там повече от 40 минути и кислородът на единия е свършил. 

Скандално видео показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият - на кислородно дишане, а другият - легнал на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни.

Мъжът седнал на тротоара пред отделението по алергология, с кислородна маска на устата е Господин Господинов от село Брестник. Той е баща на Цецо Батмана.

След новината за смъртта на баща си, Господинов е поискал да излезе от затвора, за да е близо до майка си и брат си. Той, чрез адвоката си, е депозирал молба за прекъсване на присъдата  му в рамките на 24 часа. Отговорът не е закъснял, но не бил такъв какъвто Цецо е чакал.

Прокуратурата му разрешила да отиде на погребението на баща си, но само за час.

„До последно близките не знаеха кога ще бъде опелото. Чакаха Цветан да бъде освободен. В крайна сметка той е получил разрешение да посети гробищния парк, но само за 60 минути, с белезници и конвоиран от служители на затвора”, заяви  адвокатът на Батмана – Гълъбин Мерджанов.

Това не удовлетворило Цветан Господинов, според когото решението е дискриминационно.

„Това е унизително за мен и погазват човешките ми права. Това е дискриминация”, пише до медията на Цветан Господинов.

Затворникът никога не е виждан от баща си с белезници, в съдебна зала или зад решетките. Господинов смята, дори на гроба на баща си да не се появява заключен.

„Цветан отказа да отиде с вериги на ръцете и краката. Освен това в Брестник много хора ще бъдат на погребението, а част от тях не знаят, че Цветан е в затвора. Същото се отнася и за по-възрастните роднини”, добави адвокат Мерджанов.