Допълнителни мерки срещу вируса в Европа. Чехия затваря отново. Само две седмици след като бяха пуснати да работят, хотели, спортни зали и ресторанти пак ще са под забрана.

Най-големите групи хора на едно място не трябва да надхвърлят 6 души, дори на открито. Някои наричат новия пик на коронавируса "трета вълна". Според експерти реално не е имало спад, а предишното отваряне вероятно е било прибързано.

Национален локдаун обяви и Нидерландия. Предстоят пет седмици строги ограничения. Ще работят само хранителните магазини, аптеките и банките. Училищата и детските градини също затварят.

От тази нощ по-строги мерки ще се наложат и в Лондон. Столицата минава в най-горната категория на зона на зараза, според британската система.
"Мисля, че сегашната вълна на вируса е наистина голяма.

Когато дойда в Лондон, виждам голяма разлика спрямо Оксфорд, където живея. Тук се събират големи тълпи и изобщо нямам усещането за сигурност, каквото имам у дома”, казва Емили Тейлър, жителка на Оксфорд.

"Очевидно ще трябва да променим плановете си за празниците. Промяната е рязка, но не мога да кажа, че съм изненадан. Очаквах го”, коментира Лусиен Тейлър, жител на Лондон.